Mukaan toimintaan

tulemukaan_leikkaukset1. Liity jäseneksi

Puolueen jäsenyys on kannanotto paremman maailman puolesta. Puolueeseen liitytään maksamalla jäsenmaksu johonkin vihreään yhdistykseen. Pirkanmaan Vihreä Liitto on paikallisyhdistysten kattojärjestö, johon ei voi henkilöjäsenenä liittyä vaan liittyminen tapahtuu jäsenyhdistysten kautta.

Liity jäseneksi

Vihreiden jäsenmaksu vuodelta on 30 euroa. Vähävaraisilta (opiskelijat, työttömät jne.) maksu on 12,5 euroa. Jäsenille lähtetään Vihreä lanka -lehti.

 

2. Lahjoita

Vihreiden toimintaa voi tukea myös lahjoituksin. Lahjoittaa voit yksittäiselle ehdokkaalle, jäsenyhdistykselle tai puolueelle yleisesti.

Lahjoita

 

3. Seuraa Vihreitä

Vihreillä yhdistyksillä on käytössään sähköpostilistoja tiedotukseen ja keskusteluun.

Lähes kaikilla yhdistyksillä on Facebook-sivut ja Facebookista löytyy myös paljon erilaisia vihreitä ryhmiä. Vihreitä voit seurata myös Twitterissä.

Jäsenetuna saat joka toinen perjantai Vihreä Lanka -lehden.

 

4. Osallistu verkossa

Lue, tutki, linkitä, vinkkaa, tykkää, twiittaa, katso, levitä, klikkaa, bloggaa, kommentoi. Paikallis- ja piiriyhdistysten lisäksi kannattaa seurata myös valtakunnallisia yhdistyksiä. Jos osaat päivittää blogia (tai haluat opetella), voit tarjoutua vaikkapa ylläpitämään yhdistyksen verkkosivuja.

Facebookissa voit keskustella taikka kommentoida yhdisysten omilla sivuilla tai ryhmissä ta osallistua puolueen aktiiviseen Facebook-yhteisöön osoitteessa www.facebook.com/vihreat.

Keskustelua käydään myös erilaisilla sähköpostilistoilla, joista parhaiten tietoa saat omasta yhdistyksestäsi.

 

5. Ehdokkaaksi vaaleihin 

Kuntavaaliehdokkaat valitaan kunnallisyhdistysten yleiskokouksissa. Jos mietit ehdokkaaksi ryhtymistä, ota yhteyttä oman paikallisyhdistykseesi puheenjohtajaan tai piiriin pirkanmaa(a)vihreat.fi. Seuraavat kuntavaalit järjestetään keväällä 2017. Ehdokkaista voit ehdottaa täällä.

Kuntavaalien tuloksen perusteella jaetaan kunnalisia luottamustehtäviä, maakunnallisia luottamustehtäviä sekä Tampereen kaupunginseudun luottamustehtäviä.

Tällä hetkellä Pirkanmaan kunnissa valtuutettuina toimivat löydät täältä ja luottamushenkilöinä toimivat täältä.

 

6. Lähde mukaan toimintaan

Nopeiten Vihreiden toimintaan pääset mukaan oman yhdistyksesi kautta. Pirkanmaan vihreiden yhdistysten yhteystiedot löydät täältä Piirin facebook-sivuja seuraamalla pysyt kärryillä maakunnan yhdistysten tapahtumista.

Pirkanmaan Vihreät on piirijärjestö, jonka jäseniä ovat Pirkanmaan vaalipiirin alueella toimivat paikallisyhdistykset. Pirkanmaan Vihreiden toimintaa ohjaa hallitus toimintasuunnitelman mukaisesti ja yhdistyksellä on osa-aikainen toiminnanjohtaja.

 

7. Puolueen toiminta

Vihreät De Gröna on puolue, jolla on vaalikaudella 2011-2015 kymmenen kansanedustajaa. Puolueen ylin päättävä elin on kerran vuodessa kokoontuva puoluekokous, puoluevaltuuskunta käyttää päätösvaltaa puoluekokousten välillä ja puluehallitus taas johtaa puolueen käytännön toimintaa. Tutustu organisaatioon. Pirkanmaalaiset edustajat puolueen hallinnossa löydät tästä linkistä. Seuraavan kerran toimijoita puolueen luottamuselimiin valitaan puoluekokouksessa 2017.

Puolueella on useita työryhmiä, jotka mm. valmistelevat puolueelle ohjelmia ja linjapapereita. Valtuuskunta päättää työryhmien perustamisesta ja valitsee jäsenet. Työryhmät ovat valtakunnallisia ja työskentelevät pääosin sähköisin välinein. Hauista työryhmiin tiedotetaan yhdistysten sähköpostilistoilla.

 

8. Verkostoidu

Vihreissä tapaa paljon uusia tyyppejä. Huomaat pian, että ihmisillä on lusikkansa monessa eri sopassa eri puolilla puoluetta. Toiminta tempaa mukaansa, mutta saattaa myös uuvuttaa. Voimaa saa puoluetovereista, jotka painivat arjessaan samojen valintojen äärellä. Juttele, tutustu, ystävysty – verkostoidu. Siitä on hyötyä sinulle sekä aatteelle. Puolueristeilyjä järjestetään joka toinen vuosi (2009 alkaen) Vantaalla. Vison koulutukset ja puoluekokoukset ovat myös hyviä paikkoja tutustua muihin toimijoihin.

Paikallistason toimijoita tapaa tapahtumissa sekä syksyn ja kevään piiripäivissä.

 

9. Kurssit ja kirjat

Vihreä Sivistysliitto ry on vihreää aatemaailmaa ja elämäntapaa edistävä sivistysjärjestö. Sivistysliitto ylläpitää Vihreää Sivistys- ja Opintokeskus ViSiOta, jonka tarkoituksena on edistää ja toteuttaa kestävää kehitystä, globaalia solidaarisuutta ja moniarvoisuutta aikuiskasvatuksen keinoin.

ViSiO järjestää vuosittain Vihreä vaikuttaja -kurssin, joka kehittää osallistujia vihreinä poliitikkoina, vihreän aatepohjan asiantuntijoina ja järjestötoimijoina. Kurssista on eniten hyötyä jo jonkin verran Vihreiden toiminnassa mukana olleille. Muita mielenkiintoisia kursseja on läjäpäin ja kannattaa seurata myös paikallis- ja piiriyhdistysten tarjontaa.

Sivistysliitto julkaisee myös kirjoja.

 

10. Kirjoita

Onko sinulla mielessäsi aihe, johon haluaisit puolueen ottavan kantaa? Kirjoita mielipidekirjoitus ja tarjoa sitä jonkun yhdistyksen kannanotoksi tai lähetä lehteen.